Nyheder‎ > ‎

Pressemeddelelse udstilling 2015

indsendt 27. dec. 2014 16.30 af Kolind Racefjerkræklub
  
Det er med glæde at der endnu engang kan bydes velkommen i Byhallen til Hobbydyrsudstilling. 
Arrangeret af Djurslands Kaninavlerforening og Kolind og Omegns Fjerkræklub den 10.-11.januar 2015
Åbent lørdag fra 14-17 og søndag fra 10-16 og med gratis adgang for børn under 18år
Byhallen i Kolind danner igen i år rammen om den farvestrålende og festlige udstilling som i år samler omkring 400 stk. racefjerkræ og kaniner.
De repræsenteres i en mangfoldighed af racer indenfor høns, dværghøns og duer, alle i fantastiske farver og med hver deres udstråling.
Kaniner i mange størrelser og farver, med stritører eller hængeører.
Forskellige foreninger viser deres hobby frem, blandt andet akvariefisk og marsvin,  men også bialv og glasslibning hvilket er med til at gøre udstillingen interessant og seværdig for vort publikum. Der er også en stand men forskellige artikler og foder til hobbydyrene.

Vi har igennem foråret 2014 oplevet en meget stor efterspørgsel på racefjerkræ. Danskeren vil tilbage til det oprindelige, især har specialklubben for danske landhøns haft utrolig mange forespørgsler på rugeæg, kyllinger og avlsdyr, men også interessen for den danske gås er vendt tilbage.
Bonderøvskultur eller ej! Høns i haven, er igen blevet trendy, det at eje sine egne høns, som leverer æg og kød til den daglige husholdning er en livsstil, der er blevet meget populær igen og så er racefjerkræ også utrolig smukke.
Den større bevidsthed om dyrevelfærd, der hersker i befolkningen, samt det faktum at man som familie kan være mere eller mindre selvforsynende og samtidig udnytte noget af spildet fra ens egen husholdning til noget fornuftigt, spiller helt sikkert også ind, når valget falder på høns i haven.
Vi oplever at trenden har rodfæstet sig i mediebilledet så TV og aviser bakker godt op om den store interesse. Trenden med at man kender baggrunden for det man spiser, det at dyrene har haft det godt, at grøntsager og frugt er avlet uden brug af gifte, kan følges i udsendelser dagligt f.eks. i programmerne ”Brødrene Price”, ”Søren Ryge i haven”, ”Anne Mad”. ”Bonderøven” og i ”Go´Morgen Danmark”. Når vi som nation ønsker at ændre livsstil, er høns i haven en meget synlig og nem måde at få begyndt det nye sunde liv på.
Når volieren er lavet er resten nemt at overskue. Høns passer nærmest sig selv og i ferier kan naboen sikkert overtales til at passe dyrene mod den fine betaling som friske æg hver dag er.
Udstilling her er en oplagt mulighed for at få stillet sin nysgerrighed. Her vil der være udstillet racehøns, med et udseende man knap har fantasi til at forestille sig.
Der vil være mulighed for at få gode råd om pleje og man får en enestående mulighed for at lave aftaler om køb af høns og udstyr til hønsehuset.
Det er et faktum at danskeren vil være selvforsynende og at racefjerkræ er en fryd for øjet, kan man ved selvsyn konstatere på udstillingen.

Når man udstiller, så vil man racefjerkræopdræt – man mødes med ligesindede, udveksler erfaringer og viser sit opdræt frem. Der vil blive diskuteret blandt burene om fremskridt og evt. mangler der skal forbedres i sine stammer.

En udstilling skulle gerne give en større forståelse for det at holde ”Dyr i haven” og ikke kun som et ønske om at undgå burhøns. Vi er med til at vise at hobbyhøns ikke er udslidte erhvervshøns på ferie, men at vi er med til at bevare EN LEVENDE HOBBY og skal det lykkes, kræver det forsat stort avlsarbejde med den rigtige målsætning.

En ting er sikkert, der er lagt op til spændende weekend for de besøgende, men især for udstillerne – for hvem avlsarbejdet endeligt skal stå sin prøve – og forhåbentlig bestå den med glans.

Der ligger et stort arbejde bag opbygningen af denne udstilling. Det har kun været muligt med hjælp fra vore interesserede medlemmer og trofaste sponsorer.

Der skal fra arrangørerne lyde en stor tak til alle, som på den ene eller anden måde har bidraget til at skabe en seværdig udstilling.

Så vel mødt i Byhallen ” her er alle muligheder åbne”

Comments