Nyheder‎ > ‎

Høns til havensdag 14.september i Trustrup

indsendt 2. sep. 2014 09.40 af Kolind Racefjerkræklub   [ opdateret 7. sep. 2014 05.19 ]
Årets tema hedder ”Sans for haven - most og saft fra havens frugter og træer”.

Det er lige et tema som passer en hønseopdrætter. På en bid af græsplænen kan der opsættes et lille hønsehus og et voliere hvor hønsene kan være når de ikke er under opsyn.

Selvforsyning og nærvær er begreber der er oppe i tiden, og det agter de danske havecentre at følge op på, når de d. 14. september 2014 afholder Havens Dag.

Interessen for at dyrke egne afgrøder har gennem de seneste år været stor, og den store glæde ved selv at dyrke afgrøder smitter over hækken til naboen, som også vil prøve kræfter med dyrkningen af sprøjtefrie, fuldt modne frugter og bær.

De danske havecentre oplever stor interesse for de mange spiselige planter, man selv kan dyrke i haven, så dette års tema til Havens Dag afspejler helt klart den virkelighed alle med ”jord under neglene” befinder sig i.

Det giver også god sammenhæng at producerer sine egne æg og kyllinger. Hønsene er vilde med overskudsfrugterne og buske og træer har stor gavn af den gødning hønsene producerer.

Kolind og Omegns Fjerkræklub, Djurslands Fjerkræklub og Frey´s Planteskole i Trustrup har lavet et samarbejde om et arrangement som foregår søndag den 14.september fra 10 - 17  Århusvej 278 - 8570 Trustrup.

Bestyrelserne i de 2 fjerkræklubber vil fremvise et bredt udvalg af de hønseracer der avles på Djursland. Der vil også være masser af oplysninger om hvilke racer der skal vælges og om hvordan et mindre hønsehold kan indrettes i en del af haven.

Høns er et fantastisk nyttedyr som giver friske æg i bytte for det ukrudt der luges i haven og de grønne rester der er fra køkkenet.

Foreningerne vil også fortælle om mulighederne for at opdrætte racehøns til udstilling. Som foregår på Enslevgården i Grenå 8.-9.nov og i Byhallen i Kolind 2.weekend i januar.


Comments