Nyheder‎ > ‎

Fjerkræudstilling AFLYST

indsendt 23. dec. 2016 13.21 af Kolind Racefjerkræklub

Fødevarestyrelsen stopper fjerkræudstilling

Fugleinfluenza ved vildfugle og industrihøns i Tyskland piller den årlige fjerkræudstilling i Byhallen anden weekend i januar af brættet

AF LARS NORMAN THOMSEN, ADRESSEAVISEN.DK

.

Der bliver masser af kaniner at beundre i Byhallen anden weekend i januar 2017, men fjerkræ bliver der derimod intet af i år.

"På grund af fund af fugleinfluenza hos nogle vildfugle og hos industrihøns i Tyskland er der indført begrænsninger for hobbyfjerkræavlere fra Fødevarestyrelsen," forklarer Hans Jørgen Bjerregaard, formand for Kolind og Omegns Fjerkræklub.

Det betyder også forbud mod samling af fjerkræ, og derfor er Kolind og Omegns Fjerkræklub mod sædvane ikke med i Byhallen i Kolind anden weekend i januar 2017.

"Det har ikke været muligt at få en afklaring med Fødevarestyrelsen om varigheden af forbud mod udstillinger," siger Hans Jørgen Bjerregaard, der håber, at der i fremtiden vil ske ændringer i Fødevarestyrelsens måde at tackle forbud på.

Det kan efter formandens vurdering bedst ske ved, at der sondres skarpere mellem erhvervs- og hobbyinteresser.

"Vi må alle fælles gøre en indsats for, at erhvervs- og hobbyinteresser skilles ad lovmæssig," siger Hans Jørgen Bjerregaard.

Adresseavisen.dk/kolind-foedevarestyrelsen-stopper-fjerkraeudstilling

Comments