Nyheder‎ > ‎

Åbent hønsehus i Sorvad 5.august

indsendt 29. jul. 2017 05.40 af Kolind Racefjerkræklub   [ opdateret 31. jul. 2017 11.12 ]
Kolind og Omegns Fjerkræklub holder åbent hønsehus ved Birthe Andersen, Sorvadvej 6, 8961 Allingåbro
Kom og få en snak og et kop kaffe.
Lørdag den  5. august, 13:00 – 16:00

Det lille hønsehold i haven er en rigtig udbredt og nem hobby. 
Der er nu mulighed for at få lidt mere information om hvordan det startes op og hvordan man kan være med til at bevare mangfoldigheden af forskellige racer.
Der kan måske også blive mulighed for at klappe en høne.Lørdag den 5.august er der igen mulighed for at se høns under ordnede forhold.
Kolind og Omegns Fjerkræklub holder åbent hønsehus ved Birthe Andersen Sorvadvej 6 mellem Vivild og Allingåbro fra kl. 13 til 16.
Der vil være kaffe på kande og en sodavand til børnene.

Interessen for at have sine egne høns i haven er stor, dels fordi det er hyggeligt at have nogle dyr der er nøjsomme og produktive. Dels fordi mange tænker over hvad de spiser og hvad de skal gøre af deres grønne affald.

Efterspørgslen er stor på racehøns da de kan klare sig godt i en have i flere år.
For nogle år tilbage var det meget almindeligt at købe aflagte hybridhøns fra industrien. Det gav en rigtig dårlig oplevelse for de kunne ikke klare sig i naturen, de havde slet ikke immunforsvar til at klare den påvirkning der kunne komme fra havens vildfugle. Derfor er det heller ikke tilladt og har sådan set aldrig været det.

 

At have lidt høns i haven er utroligt givende, det giver børn en forståelse for hvorfra vores mad kommer og hvis der er levninger fra køkkenet, så kan hønsene spise næsten alt. Dog skal de aldrig have mere end de kan spise op inden for kort tid for ikke at tiltrække utøj.

Bestyrelsen for Kolind og Omegns Fjerkræklub vil også fortælle om nogle af de mange aktiviteter der foregår gennem året.

Om foråret er der avlermøder hvor der udveksles erfaringer om stammesammensætning og foderplaner.
Når kyllingerne kommer, går den første udvælgelse i gang.
Hvad skal gemmes til videreavl og udstilling og hvad skal bruges til havehøns ved de mange hønseholdere og hvad skal spises.
Når kyllingerne er 6-8 uger gamle skal de ringes med en fastfodring med et unikt nummer.
Her er der igen god mulighed for at gennemgå sine kyllinger.

I forsommeren er der også rundture til klubbens medlemmer og besøg ved andre avlere rundt i landet. Der er også god mulighed for at vise sine høns frem ved nogle af sommerens dyrskuer og sommerfester hvor der er børnedyrskue. Her er chancerne for at få en god snak også altid tilstede.

I eftersommeren er der sammenkomster hvor hønsene bliver diskuteret og tit er der også lidt fællesspisning eller kaffebord.

Efteråret og vinter er der hvor årets resultater vises frem på nogle af de mange udstillinger.
For medlemmerne i Kolind og Omegns Fjerkræklub er det den årlige Landsudstilling som foregår 2.weekend i december i MCH i Herning og Klubudstillingen 2.weekend i januar i Byhallen i Kolind, der er højdepunkterne.
Det er der også mange mennesker på Djursland der synes, sidst der var hobbydyrsudstilling i Kolind kom der næsten 1000 gæster hvoraf omkring 1/3 er børn.

Comments