Nyheder‎ > ‎

2.weekend i januar 11.-12. 2014 Hobbydyrsudstilling

indsendt 3. jan. 2014 11.24 af Kolind Racefjerkræklub
2. weekend i januar er der atter liv i Byhallen i Kolind. 

Kolind og Omegns Fjerkræklub og Djurslands Kaninavlerforening arrangerer den årlige Hobbydyrsudstilling hvor der fremvises de flotteste dyr på Djursland og hvor dommere fra hele landet kommer for at bedømme avlernes dyr fra tidligt lørdag morgen så dørene til Byhallen kan åbnes for publikum kl.14.

Hvis man går og overvejer at starte sit eget lille hønsehold i haven eller overvejer at få lidt kaniner, så er der god grund til at komme en tur til Kolind.

I en tid hvor det er blevet stor fokus på sundhed for krop og sjæl kunne det være en dejlig afslappende hobby at have sine egne høns. Hvis ungerne er vokset fra legehuset er det nemt at opbygge det til et hønsehus hvor man får sine egne friske æg hver dag.

Det er også en fornøjelse at få sine egne kyllinger og følge deres opvækst, hele tiden få sorteret de bedste fra og glæde andre med lidt havehøns og spise sine egne hanekyllinger.

Høns er nøjsomme dyr, hvis de deres basisfoder kan de omsætte det meste grønne affald til dejlige friske æg.

Der er foreløbig tilmeldt 250 stk. racefjerkræ fordelt på Ænder, Høns, Dværghøns og Duer der er også tilmeldt Volieresamlinger til bedømmelse og de meget sjældne russiske landhøns Pavlov fremvises uden for bedømmelse.

Indtil videre er der tilmeldt 150 kaniner lige fra de små Hermeliner til de store Væddere og de langhårede Angora.

Der vil som sædvanlig også være PR stande fra andre hobbyforeninger bla. Marsvineklubben som vil vejlede om pasning og pleje, Biavlerforeningen som fremviser produkter, Glassliber som viser hvordan kunst frembringes på almindelige glas og hjemmelavede smykker fremstillet af sølvtråd perler og fingersnilde.

Der er en stor Tombola hvor lykken kan prøves mens kaffen nydes i selskab med de mange avlere fra store dele af Østjylland der mødes som afslutning på udstillingssæsonen.

Udstillingen er åben
lørdag den 11.januar 2014 fra 14 - 17 og
søndag den 12. januar 2014 fra 10 - 16

Børn under 18 år har gratis adgang

Comments