www.spardjurs.dk

Hvad er Racefjerkræ                                                        


Mange mener fejlagtigt, at der er tale om noget stort og fornemt, fordi det har noget at gøre med race, – race – der i folks bevidsthed – i almindelighed – står for noget, der er dyrt, og nok ikke er det, vi i daglig tale mener med er for “almindelige mennesker”.

Intet er mere forkert, når der er tale om racefjerkræ – det er nemlig en fritidsbeskæftigelse – en hobby om man vil – der kan dyrkes af enhver, og som kan afpasses enhver pengepung.

Det er en hobby, hvori der findes utallige muligheder, idet der for det første er mange forskellige kategorier at vælge imellem, og indenfor disse forskellige er der igen et utal af forskellige racer og farvevarieteter at vælge imellem.

Racefjerkræ spænder lige fra de allerstørste kalkuner over hønseracer, der kan være til stor udbytte gennem meget rigtlæggende racer, til racer, der har det allerfineste kød, til de allermindste små og sirlige dværgænder.

På vejen gennem denne mængde at muligheder møder vi de elegantesete gæs, smukke og farvestrålende ænder såvel til nytte som pryd, duer i et utal af faconer, farver og størrelse: samt mange farvestrålende fasanarter og påfugle.

På en fjerkræudstilling, der arrangeres overalt i landet af klubber under Danmarks Fjerkræavlerforening for Raceavl, på såvel lokal-  eller meget store landsomfattende udstillinger, hvortil der de seneste år har været udstillet ca. 4000 dyr med over 250 racer og farvevarieteter, kan de mange farvestrålende ting ses.

RACEFJERKRÆAVL: er en hobby, som kan dyrkes mere eller mindre entusiastisk, men er man først med i det, bliver man hurtig grebet af denne helt specielle atmosfære, der er omkring opdræt af standardmæssigt korrekt racefjerkræ. Man lærer om avl og arvelighed, ser hvor dygtig man er til at pleje sine dyr, så de bliver så nær det fuldkomne, som man med rimelighed kan forlange det.

Racefjerkræ kan også – og være til lige stor fornøjelse – dyrkes på den måde, at man blot har sit fjerkræ i smukke omgivelser og er glad for bare at gå og pusle om dem, “snakke” med dem, se dem pible frem af ægget og vokse til – glæden ved at kunne eje og skabe disse små dunede væsener er i sig selv:  EN LEVENDE HOBBY.

Kolind og Omegns Fjerkræklub midt på Djursland !
En klub under Danmarks Fjerkræavlerforening for Raceavl


Nyheder

 • Racefjerkræ til sommerfest i Skørring Endnu en gang er der mulighed for at se velplejet Racefjerkræ i Skørring i forbindelse med det årlige Børnedyrskue.Der er stor efterspørgsel efter høns til haven, ud over at ...
  Sendt 7. maj 2018 11.12 af Kolind Racefjerkræklub
 • Aktivitetskalenderen for 2018/2019 Aktivitetskalenderen for 2018/2019 er nu klar.Først arrangement er i påsken Det fulde program findes på Aktiviteter
  Sendt 24. apr. 2018 03.15 af Kolind Racefjerkræklub
 • Æg på Gl.Estrup i påsken Æg i påsken   Det Grønne Museum, (Gl. Estrup) åbner 2018 sæsonen torsdag d. 29. marts og vil i påskedagene lave en udstilling om æg og æggets betydning. Der vil blive ...
  Sendt 17. mar. 2018 14.47 af Kolind Racefjerkræklub
 • Uændret bestyrelse efter generalforsamling En vellykket generalforsamling, som startede med fællesspisning hvor der blev serveret flæskesteg med sprøde svær. Pokaler og Diplomer fra udstillingen blev uddelt til de dygtige avlere.Poul Otto valgtes til ...
  Sendt 17. mar. 2018 14.26 af Kolind Racefjerkræklub
 • Generalforsamling 6.feb.2018 Tirsdag den 6. februar 2018 Pokaluddeling og Generalforsamling for Kolind og Omegns Fjerkræklub Vi starter med spisning kl.18.00                     Spejderhytten Reimersvej 98 8963 Auning                         Tilmelding til spisning senest                             29 ...
  Sendt 2. feb. 2018 14.30 af Kolind Racefjerkræklub
Viser post 1 - 5 af 74. Vis flere »