Dette er en gammel side.

https://djursracefjerkrae.dk

Hvad er Racefjerkræ
                                                       


Mange mener fejlagtigt, at der er tale om noget stort og fornemt, fordi det har noget at gøre med race, – race – der i folks bevidsthed – i almindelighed – står for noget, der er dyrt, og nok ikke er det, vi i daglig tale mener med er for “almindelige mennesker”.

Intet er mere forkert, når der er tale om racefjerkræ – det er nemlig en fritidsbeskæftigelse – en hobby om man vil – der kan dyrkes af enhver, og som kan afpasses enhver pengepung.

Det er en hobby, hvori der findes utallige muligheder, idet der for det første er mange forskellige kategorier at vælge imellem, og indenfor disse forskellige er der igen et utal af forskellige racer og farvevarieteter at vælge imellem.

Racefjerkræ spænder lige fra de allerstørste kalkuner over hønseracer, der kan være til stor udbytte gennem meget rigtlæggende racer, til racer, der har det allerfineste kød, til de allermindste små og sirlige dværgænder.

På vejen gennem denne mængde at muligheder møder vi de elegantesete gæs, smukke og farvestrålende ænder såvel til nytte som pryd, duer i et utal af faconer, farver og størrelse: samt mange farvestrålende fasanarter og påfugle.

På en fjerkræudstilling, der arrangeres overalt i landet af klubber under Danmarks Fjerkræavlerforening for Raceavl, på såvel lokal-  eller meget store landsomfattende udstillinger, hvortil der de seneste år har været udstillet ca. 4000 dyr med over 250 racer og farvevarieteter, kan de mange farvestrålende ting ses.

RACEFJERKRÆAVL: er en hobby, som kan dyrkes mere eller mindre entusiastisk, men er man først med i det, bliver man hurtig grebet af denne helt specielle atmosfære, der er omkring opdræt af standardmæssigt korrekt racefjerkræ. Man lærer om avl og arvelighed, ser hvor dygtig man er til at pleje sine dyr, så de bliver så nær det fuldkomne, som man med rimelighed kan forlange det.

Racefjerkræ kan også – og være til lige stor fornøjelse – dyrkes på den måde, at man blot har sit fjerkræ i smukke omgivelser og er glad for bare at gå og pusle om dem, “snakke” med dem, se dem pible frem af ægget og vokse til – glæden ved at kunne eje og skabe disse små dunede væsener er i sig selv:  EN LEVENDE HOBBY.

Kolind og Omegns Fjerkræklub midt på Djursland !
En klub under Danmarks Fjerkræavlerforening for Raceavl


Nyheder

 • Husk tilmelding 7.juni 15. juni    kl.14.00     Sommerfest med leg, spil og grill på Enslevgården, Næsgårdvej 2, 8500 Grenåkl.14 mødes vi til kaffe kl.18 er grillen varm  
  Sendt 6. jun. 2019 14.22 af Kolind Racefjerkræklub
 • Generalforsamling 5.feb. 2018 Generalforsamling Spejderhytten  Reimersvej 98, 8961 Auning.Kl. 18 er der mad, derfor tilmelding 26.jan. kontakt formanden 6199 4303.Derefter præmieuddeling og generalforsamling.Forslag der ønskes behandlet på generalforsamlingen ...
  Sendt 25. jan. 2019 12.27 af Kolind Racefjerkræklub
 • Præmieliste udstilling 2019 Se hvem der blev vindere på den årlige Hobbydyrsudstilling for Racefjerkræ
  Sendt 25. jan. 2019 12.29 af Kolind Racefjerkræklub
 • Hobbydyrsudstilling 12.-13.jan.2019 Udstillingen er åben for publikum lørdag 14-17 og søndag 10-16Gratis adgang for børn og unge under 18årMulighed for hyggesnak over en kop kaffe, stor tombola og ...
  Sendt 3. jan. 2019 16.00 af Kolind Racefjerkræklub
 • Anmeld Racefjerkræ til Hobbydyrsudstilling 12.-13.jan.2019 Nu er det snart tid for at anmelde dyr, sidste frist er 10.dec.2018Der kan anmeldes online på www.djursracefjerkrae.dk/udstilling vaccinationsattest og ringseddel sendes samtidig på ...
  Sendt 18. nov. 2018 08.04 af Kolind Racefjerkræklub
Viser post 1 - 5 af 87. Vis flere »